Nieuw fondsenwervend initiatief

Zest werd door BlueMatch B.V. gevraagd om een nieuw concept te ontwikkelen rond de EcoStove. Een concept met fondsenwervend vermogen. BlueMatch wil het koken op open vuur wereldwijd tegengaan.

Koken op open vuur veroorzaakt jaarlijks 4,3 miljoen dodelijke slachtoffers. Dat zijn meer doden als gevolg van AIDS, Tuberculose en Malaria samen. De slachtoffers zijn vooral vrouwen en kinderen. Zij ademen elke dag hoge concentraties gassen en fijnstof in. Hart- en vaatziektes, longaandoeningen of een beroerte zijn het gevolg. Kortom: vrouwen en kinderen roken zich letterlijk dood in de keuken! Deze manier van koken brengt ook aan het milieu onherstelbare schade toe. Koken op open vuur is een ware klimaatkiller.

Het probleem

EcoStove

BlueMatch ontwikkelde de EcoStove in 2017. Deze unieke kachel brandt op (lokale) biomassa. Dit resulteert in schoon en rookvrij koken. De ventilator wordt gebruikt om de temperatuur te regelen, wat zorgt voor een optimaal resultaat. De batterijen kunnen worden opgeladen met een adapter, mogelijk met behulp van zonne-energie. De EcoStove is gemaakt van massief en puur roestvrij staal. De EcoStove is ontworpen en gemaakt om een ​​leven lang mee te gaan. De EcoStove is onderdeel van de Clean Cooking Service. Een schaalbaar concept waarin mensen de overstap maken naar schoon, rookvrij koken.

De beste brandstof voor de EcoStove zijn pellets. Dit geeft een optimaal resultaat. De biomassa brandstof in de vorm van pellets wordt lokaal gemaakt van landbouwafval (rode pepers, rice- husk, cocosnootdoppen en koffiebonen).

Ga voor meer informatie naar de website van BlueMatch Foundation.

De oplossing